VšĮ Futbolo akademija Dainava žengia naują žingsnį ir plečia treniruočių pasiūlą įvairiems Alytaus miesto gyventojams. Nors akademijoje įprasta matyti rengiamas futbolo treniruotes berniukams, tačiau jau nuo rugpjūčio 1 d. startuoja naujos nemokamos veiklos ir kitiems sportui neabejingiems gyventojams. Per 5 mėnesius 84 asmenims iš Alytaus miesto bus suorganizuota 200 treniruočių ir 4 bendruomenės šeimų savaitgaliai, suteikta žinių išgyvenamumo ir krašto gynybos įgūdžių stiprinimui. Veiklos bus vykdomos 2024.08.01-12.31 d.

Pirmą kartą į akademijos veiklas bus įtraukiamos merginos, joms bus vykdomos populiarios grupinės treniruotės, taip pat bus organizuojamos bendros treniruotės šeimoms – vaikai su savo tėvais dalyvaus įtraukiančiuose judriųjų žaidimų užsiėmimuose, vyks pilietinio ugdymo ir pasipriešinimo mokymo veikla visai Alytaus bendruomenei, o pasitelkus technologijas, bus atliekami žinių ir fizinio pajėgumo testai, įvertinamas fizinio pasirengimo lygis, stebimas pokytis, ugdomas fizinio raštingumo sąmoningumas.

Siekiant formuoti įprotį gyventi fiziškai aktyviai parengėme naują fizinio aktyvumo skatinimo ir sveikatos ugdymo programą, kuri pritaikyta šiuolaikinių vaikų, jaunimo, suaugusiųjų ir senjorų poreikiams atliepti. Reguliarūs ir nemokami vidutinio ir aukšto intensyvumo užsiėmimai vyks Alytuje išnaudojant AAFF, Dainavos progimnazijos, Putinų gimnazijos sales, stadionus ir atviras sporto erdves.

Kviečiame registruotis į atskiras veiklas:

  1. Judrieji žaidimai šeimoms. Tai treniruotės, kuriuose kviečiame dalyvauti vaikus su tėveliais. Ši veikla sustiprins jūsų šeimos ryšius ir skatins fizinę bei emocinę sveikatą. Per 5 mėnesius bus suorganizuota 40 treniruočių ir į jas įtraukta 10 šeimų (20 asmenų). Treniruotės yra suplanuotos taip, kad atitiktų įvairaus amžiaus grupių fizinio pajėgumo lygį, ir bus orientuotos į bendradarbiavimą, draugišką varžymąsi bei įsitraukimą.
  1. Grupiniai užsiėmimai su muzika. Tai puiki alternatyva tradiciniams sporto užsiėmimams, kur derinsime fizinį aktyvumą su muzikos teikiamu džiaugsmu, tai padės pagerinti tiek fizinę, tiek emocinę sveikatą, įtraukiant į reguliarias sportines veiklas. Kviečiame registruotis įvairaus amžiaus merginas iki 17 metų. Per 5 mėnesius bus suorganizuota 40 treniruočių ir jas įtraukta 20 merginų.
  1. FootbalFIT treniruotės. Vyks treniruotės su fitness elementais: apšilimas, kamuolio įgūdžių gerinimas, funkcinė treniruotė, tempimai. Per 5 mėnesius bus pravesta 120 treniruočių ir į jas įtraukti 44 vaikai. Kviečiame registruoti vaikus nuo 5 iki 17 metų.
  2. Bendruomenės savaitgaliai su futbolu sportu ir krašto Dalyviai bus supažindinami su futbolo sportu, taisyklėmis, organizacijos veikla ir pasiekimais. Per 5 mėnesius bus suorganizuoti 4 bendruomenių savaitgaliai įtraukiant 84 asmenis. Bus organizuojami įtraukiantys komandiniai ir „Team building“ futbolo sporto žaidimai. Paskaitas skaitys savo srities specialistai – lektoriai, vyks pilietinio ugdymo, pasipriešinimo, krašto gynybos įgūdžių mokymai.

Renginių datos bus skelbiamos Futbolo akademija „Dainava“ feisbuko puslapyje. Kviečiame sekti informaciją.

Svarbu paminėti, kad kiekvienoje veikloje vietų skaičius yra ribotas, todėl kviečiame nieko nelaukti ir paskubėti registruotis. Registracija vyksta nuo liepos 5 iki 15 d.

Projekto metu laukiami šie rezultatai: dalyviai įsitrauks, nes nemokamos veiklos vyks arti gyvenamosios vietos, pagerės jų fizinis aktyvumas KMI, sustiprės imuninė sistema ir psichinė sveikata. Tėvai ir vaikai bendrose veiklose praleis daugiau laiko kartu. Dalyviai įgys fizinio aktyvumo, sveikos mitybos, sveikatos raštingumo žinių ir įgūdžių, išmoks bazinių pratimų technikos, susiformuos sveikatai palanki elgsena.

Nauda visuomenei: šios veiklos sudarys galimybes daugiau visuomenės narių įsitraukti į fiziškai aktyvią veiklą. Esama sporto infrastruktūra esanti arti gyvenamosios vietovės taps žinoma ir prieinama vietos bendruomenės nariams. Padidėjusi šalies gynybinė galia, pagerėjęs šalies saugumas, sustiprintas visuomenės pilietiškumas.

Projektas bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurias administruoja Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

Viso projekto vertė 33823,47 Eur. Nuosavas indėlis į projektą 3720,6 Eur.
Projekto metu bus nupirkta sporto inventoriaus už 1169 Eur, dirbs 6 treneriai 480 val.

Projektinė veikla vyks nuo 2024-08-01 iki 2024-12-30.

Futbolo akademija „Dainava“ informacija